Superfruit
Superfruit Olej kokosowy tłoczony na zimno Bio (500 ml)
Superfruit
Superfruit Olej kokosowy tłoczony na zimno Bio (500 ml)
Superfruit – organiczny olej kokosowy tłoczony na zimno (500 ml)
Olej kokosowy tłoczony na zimno to kulinarna i kosmetyczna podróż, która rozpoczyna się na tropikalnych plantacjach kokosowych, a kończy w Twojej kuchni, łazience lub w ramach codziennej pielęgnacji. Olej kokosowy Superfruit tłoczony na zimno powstaje w wyniku mechanicznego tłoczenia na zimno świeżego miąższu kokosowego – procesu, w którym zachowane zostają naturalnie występujące kwasy tłuszczowe MCT, zapach oraz biała, kremowa konsystencja.
Olej kokosowy składa się głównie z trójglicerydów o średniej długości łańcucha (MCT), w tym kwasu laurynowego, kaprynowego i kaprylowego. Kwasy tłuszczowe MCT są wchłaniane inaczej niż długołańcuchowe kwasy tłuszczowe – są transportowane bezpośrednio do wątroby i mogą być szybko przekształcone w energię. Olej kokosowy nadaje się do smażenia na dużym ogniu i pozostaje stabilny, nie ulegając utlenianiu.
Można go używać do smażenia i pieczenia, jako odżywczą maseczkę do włosów i środek do pielęgnacji skóry, do kawy typu bulletproof, koktajli oraz domowych kosmetyków. W stanie stałym jest biały i kremowy, a topi się w temperaturze około 24 °C. Wszechstronny produkt z laboratorium natury.
Superfruit – organiczny olej kokosowy tłoczony na zimno (500 ml)
Olej kokosowy tłoczony na zimno to kulinarna i kosmetyczna podróż, która rozpoczyna się na tropikalnych plantacjach kokosowych, a kończy w Twojej kuchni, łazience lub w ramach codziennej pielęgnacji. Olej kokosowy Superfruit tłoczony na zimno powstaje w wyniku mechanicznego tłoczenia na zimno świeżego miąższu kokosowego – procesu, w którym zachowane zostają naturalnie występujące kwasy tłuszczowe MCT, zapach oraz biała, kremowa konsystencja.
Olej kokosowy składa się głównie z trójglicerydów o średniej długości łańcucha (MCT), w tym kwasu laurynowego, kaprynowego i kaprylowego. Kwasy tłuszczowe MCT są wchłaniane inaczej niż długołańcuchowe kwasy tłuszczowe – są transportowane bezpośrednio do wątroby i mogą być szybko przekształcone w energię. Olej kokosowy nadaje się do smażenia na dużym ogniu i pozostaje stabilny, nie ulegając utlenianiu.
Można go używać do smażenia i pieczenia, jako odżywczą maseczkę do włosów i środek do pielęgnacji skóry, do kawy typu bulletproof, koktajli oraz domowych kosmetyków. W stanie stałym jest biały i kremowy, a topi się w temperaturze około 24 °C. Wszechstronny produkt z laboratorium natury.
| Składnik odżywczy | Ilość |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 862 kcal / 100 ml |
| Tłuszcz | 99,9 g |
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 87 g |
| – w tym kwas laurynowy | 48 g |
| – w tym kwasy tłuszczowe MCT | 62 g |
| Węglowodany | 0 g |
| Białko | 0 g |
| Sól | 0 g |
| Witamina E | 0,1 mg |
Bio, tłoczony na zimno olej kokosowy typu virgin (Cocos nucifera). 100% naturalny, nierafinowany olej kokosowy.
| Składnik odżywczy | Ilość |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 862 kcal / 100 ml |
| Tłuszcz | 99,9 g |
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 87 g |
| – w tym kwas laurynowy | 48 g |
| – w tym kwasy tłuszczowe MCT | 62 g |
| Węglowodany | 0 g |
| Białko | 0 g |
| Sól | 0 g |
| Witamina E | 0,1 mg |
Bio, tłoczony na zimno olej kokosowy typu virgin (Cocos nucifera). 100% naturalny, nierafinowany olej kokosowy.